Пъстрота блокира центъра на София (СНИМКИ)

Общо 750 участници от различните държави гостуват в столицата ни

Новини
19:35 - 11 Юли 2023
7976
Пъстрота блокира центъра на София (СНИМКИ)

Много колорит и пъстри народни носии обагриха централната част на София. Международният фолклорен фестивал "Витоша" стартира вчера, а в продължение на няколко дни жители и гости на столицата ще могат да се наслаждават на гледка по една от най-оживените артерии на града - бул. "Витоша".

27-то издание на беше официално открито вчера при пешеходната зона пред Национален Исторически Музей в Бояна, а днес продължи и на други места из София.

Фестивалът ще продължи шест последователни дни, като финалната вечер е на 15 юли (събота).

Освен домакините от ансамбъл "София-6", представители на още 15 държави от цел свят, сред които Грузия, Израел, Черна гора, Унгария, Армения, Косово, Ирландия, Малайзия, Филипините, Индонезия, Гуам, Китай, Чили, Мароко и Мексико ще споделят изкуството си на голяма сцена.

Общо 750 участници от различните държави гостуват в столицата ни.

Ще има и специална българска вечер (на 13 юли), където участие ще вземат още родни ансамбли със специалното участие на Поли Паскова.

Освен много танци, ще има и много разнообразни събития, свързани с фестивала. Ще има Арт пазар (пред НИМ) и уроци по танци.

Водещ на уроците по танци, с чуждестранните гости, ще бъде "Мис България 2010" Ромина Тасевска, съобщиха организаторите.

Снимки: Lupa.bg