Пътна полиция с нова акция до 12-ти август

Актуални новини
16:27 - 06 Август 2020
547
Пътна полиция с нова акция до 12-ти август

От днес до 12-и август ще бъде в сила специализирана полицейска операция по пътищата, съобщи  Петър Соколов от Пътна полиция.

Акцията ще е с три основни акцента. „Първият акцент е продължаване и засилване на контрола върху водачите на двуколесни и триколесни моторни превозни средства с цел недопускане на пътни инциденти с тях.

Вторият акцент е засилен контрол по автомагистралите и по пътищата от първи и втори клас в посока от вътрешността на страната към черноморските курорти, тъй като в този период интензивността на движението по това направление е изключително голяма. За целта са включени всички налични технически средства за контрол на скоростта и са разположени в уязвимите участъци от пътната мрежа, както и по местата, където има най-много нарушения на скоростните режими'', заяви инсп. Соколов, цитиран от Канал 3. 

Третият акцент от операцията е нейното денонощно провеждане от петък на територията на всички черноморски курорти, като основно ще се следи за неправоспособни водачи, за водачи, употребили алкохол и упойващи вещества, такива с агресивно поведение на пътя и предприемащи неправилно изпреварване, уточни той.

,,Водачите трябва да бъдат много внимателни с пътните знаци и маркировките. Трябва да се съобразяват с указанията на служителите на Пътна полиция'', подчерта инсп. Соколов и увери, че там, където бъдат установени пътни блокади от протестиращи граждани, ще бъдат оповестени обходни маршрути.