Пътната обстановка в Добричко остава усложнена

18 машини на областното пътно управление работят по републиканските пътища в района

Новини
08:08 - 28 Януари 2021
1112
Пътната обстановка в Добричко остава усложнена

Продължава отстраняването на щетите, причинени от зимната обстановка в страната по електро и водопреносната мрежа в отделни райони на страната.

Вчера голяма част от Добрич остана без вода заради авария на помпена станция „Приморци“.

Все още продължава да има проблем с водоснабдяването на Добрич, електрозахранването на помпената станция частично е възстановено, съобщи тази сутрин ВиК-операторът.

Проблеми заради скъсани електропроводи има и на други помпени станции, както и на някои от сондажите. Работи се по отстраняване на авариите.

12 села в община Добрич са без ток. В община Каварна те са четири, в Генерал Тошево – две. Без вода са шест села в Добричко, има села без вода на територията на община Балчик.

Пътната обстановка в Добричко след вчерашната снежна буря остава усложнена – през цялата нощ и към 7 часа сутринта републиканските пътища са затворени в цялата област.

От МВР-Добрич информираха, че стотици автомобили са били вадени от преспите по пътя за Балчик и Варна през изминалата нощ.

Дете от Каварна е имало нужда от настаняване в болница, но линейката не е успяла да стигне до Варна и се е върнала обратно.

18 машини на областното пътно управление работят по републиканските пътища в областта. 22 см е снежната покривка.