Пътнически самолет извърши аварийно кацане на остров Родос

Свят
10:31 - 19 Март 2024
1274
Пътнически самолет извърши аварийно кацане на остров Родос

Самолет на германската авиокомпания "Луфтханза" със 190 пътници на борда, пътуващ за Дубай, кацна аварийно на гръцкия остров Родос този следобед поради проблем с "електрическата инсталация", съобщиха от "Фрапорт", германският оператор, който управлява регионалните летища в Гърция, цитиран от Франс прес.

Пилотът на самолета "Еърбъс A330", излетял от Франкфурт в Германия, е поискал от гръцките летищни власти разрешение да кацне на остров Родос, в югоизточната част на Егейско море, поради "наличието на дим в самолета", според първоначалната информация на "Фрапорт".

„След намесата на противопожарната служба на летище Родос самолетът е бил евакуиран и всички пътници са невредими и ще прекарат нощта в хотели в Родос, докато трае "техническата проверка и проверката за безопасност", съобщи същия източник.

Очаква се германската авиокомпания да изпрати друг самолет с техници на Родос, за да могат пътниците да продължат пътуването си, по всяка вероятност утре, до Дубай, в Обединените арабски емирства (ОАЕ), според източник, запознат въпроса.