Пътнически влак отново свързва Варшава с Украйна

Украйна
14:24 - 04 Октомври 2023
1531
Пътнически влак отново свързва Варшава с Украйна

Украинската железница (Укрзалізниця) официално потвърди, че на 15 октомври ще бъде пуснат нов пътнически влак от Варшава до Украйна. 

Влакът ще се движи до Рава-Руска, където се намира железопътният граничен контролно-пропускателен пункт. Пътуванията ще се извършват от полския превозвач SKPL. След това пътниците могат да се прехвърлят на влак на украинската железници и да пътуват до Лвов. 

"Украинската железници стартира железопътна услуга между Лвов и Варшава. За първи път от 18 години насам влаковете ще се движат между двата града, се казва в изявлението на Украинската железница. 

Двупосочният влак ще има спирки във: Варшава, Люблин, Рава Руска, Жовква, Брюховичи, Лвов, Стрий, Моршин, Долина, Калуш, Ивано-Франковск и Коломия.

"Изпълнението на проекта ни отне повече от шест месеца, включително съгласуването на всички детайли с полската страна и отварянето на граничния пункт. Сега още 10 населени места в Украйна ще получат железопътна връзка с Варшава и Люблин", заяви Евгений Лященко, председателят на управителния съвет на "Укрзалізниця". 

Билетите ще се продават в мобилното приложение на Украинската железница. А цената му е 1 068 украински гривни за втора класа и 1 191 гривни за първа класа.

Влакът от Варшава тръгва в 21:45 ч. и пристига в Рава-Руска в 5:15 ч. Съответно в обраната посока - влакът тръгва от Рава-Руска е в 10:30 ч., а пристигането във Варшава е в 17:30 ч.