Пътници правят скандали на летището

Актуални новини
18:30 - 05 Февруари 2021
6896
Пътници правят скандали на летището

Масово и ежедневно недоволство цари сред хората, пристигащи в България. Почти няма човек, който да не роптае и да не псува на летище "София", след като се прибере от чужбина.

Причината е една - прословутата карантина и PCR-тестове. Разбира се, зад граница изследванията са много по-скъпи и никой не иска да хвърля пари залудо.

Мнозина се опитват да финтират заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов за задължителни тестове на влизане в България. Хитреците опитват да направят това с антигенни тестове, които не важат, разбира се. И оттам скандалите започват.

"Това само в България го има", "Изнудвате ни за пари, няма да стъпя повече тук", "В Англия (б.а. - или Германия, Италия и т.н.) антигенните тестове важат, само тук не", "Сега ще врътна един телефон и ще видите, уволнени сте!", са най-често срещаните реплики в скандалните ситуации.

А заповедта е ясна - всеки, който влиза на българска територия, трябва да има отрицателен PCR-тест, направен в рамките на определени часове, или за 24 часа да отиде да си направи в която и да е наша лаборатория, след което при представяне на документ, 10-дневната му каратина отпада.