Патриарх Неофит: Да обичаме Света Богородица

Актуални новини
12:50 - 15 Август 2019
1659
Патриарх Неофит: Да обичаме Света Богородица

Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния добър пример. Да живеем достойно, каза Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, който пристигна в Троянския манастир, където оглави празничната Света Литургия на Голяма Богородица. 

Следвайте примера на Света Богородица, нейния път, в който тя се утвърждаваше, така и ние да живеем достойно за нашето звание на христови служители, каза патриарх Неофит.

Запитан какво е неговото послание в днешните времена на бури и катаклизми, патриарх Неофит каза: Бог ще даде възможност да се изгладят трудностите.

Да обичаме Бога и Света Богородица и да следваме нейния добър пример, каза още веднъж патриарх Неофит.

Днес православната църква чества Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица. Това е един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието, на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото ѝ тяло.