Патриарх Неофит се срещна с шефа на „Пирогов“

Актуални новини
16:43 - 07 Март 2023
2121
Патриарх Неофит се срещна с шефа на „Пирогов“

Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща директора на УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Валентин Димитров, съобщиха от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в сградата на Софийската света митрополия и в него участваха Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, протодякон Деян Коруноски, Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия, и Мария Пойразова, отговоряща за "Връзки с обществеността" на УМБАЛСМ "Пирогов". 

По време на срещата д-р Димитров изрази своята благодарност от срещата си с Негово Светейшество и за благословението за започването на неговото ново поприще като директор на най-голямата болница у нас. През януари тази година д-р Валентин Димитров стана новия редовен директор на лечебното заведение.

Негово Светейшество патриарх Неофит пожела на д-р Валентин Димитров здраве, бодрост и сила в изпълнение на неговата работа. По време на срещата бяха обсъдени и редица общи инициативи, които се извършват съвместно между Софийската света митрополия и болница "Пирогов".

Срещата завърши с благопожелания за здраве и за още много бъдещи съвместни инициативи.