Патриотите бранят кабинета в парламента

Борис Ячев обяви законодателните цели на коалиционните на ГЕРБ партньори

У нас
10:41 - 02 Септември 2020
1700
Патриотите бранят кабинета в парламента

“Промените в редица социални и икономически закони са сред най-приоритетните задачи на парламентарната ни група”, каза народният представител от “Обединени патриоти” Борис Ячев в декларация за новия политически сезон.

“Само преди един месец изпратихме един драматичен политически сезон, преминал изцяло под знака на разрушителната пандемия на COVID-19. Не бива да забравяме, че само благодарение на адекватните мерки, взети от правителството, България успя да преструктурира здравната система, да осигури вътрешно производство на предпазни средства”, каза още Ячев. Той отчете, че предстои разглеждането на Закона за социалните услуги, както и законопроекти, важна част от програмата на “Обединени патриоти”. Според него само така икономическите мерки за преодоляване на кризата ще станат факт.

“В същото време ние сме категорично решени да доведем и важните за нас законодателни инициативи”, каза още Борис Ячев. Той посочи, че сред тях е Законът за задълженията и договорите, който да реши проблема с вечния длъжник. Депутатът обърна внимание и на Закона за юридическите лица с нестопанска цел.