Паважът на Фандъкова хлътна след ремонт

"Спаси София" пак алармират за некачествено, но скъпо строителство в центъра на София

Общество
13:15 - 04 Август 2020
2107
Паважът на Фандъкова хлътна след ремонт

Паветета на улица "Московска", където е и работното място на столичната кметица Йорданка Фандъкова, хлътна след няма и 1 година от края на ремонта, алармираха от гражданската платформа "Спаси София" на общинаря Борис Бонев. От там отново съобщават за некачествено строителство в сърцето на града около храма "Св. Александър Невски" и допълват, че настилките, редени за между 300 и 800 лева квадрата не струват и вече са за нов ремонт. Общата сума, дадена от общината за това пространство, възлиза на над 21 млн. лева. 

"Тоалетната за 101 000 лв. в градината Кристал е скрита зад строителни огради и не може да проработи повече от година. Чешмите до Народното събрание за 2800 лв. бройката са счупени, не работят и няма кой да се сети, че трябва да се поддържат. Подземните контейнери, за всеки от които платихме по над 9000 лв., са облепени в найлони и не работят, за което ни информира хартийка, поставена в джоб, залепен с тиксо", пишат още от "Спаси София". И допълват: 

Ето това са видимите резултати, които неизменно постига кметът Йорданка Фандъкова вече три мандата. Вместо след толкова много пари да получим съвременни, красиви и качествени градски пространства, живеем в сива, мръсна, счупена и неработеща градска среда. Няколко години слушахме безбройни медийни изяви, в които кметът Фандъкова ни рекламира някакви митични “тежки санкции” и безпрецедентни гаранционни условия. Гаранция - Франция. Софиянци остахме измамени. Не само, че ремонтите се оказаха епичен провал, но и малкото направено е на път да се разпадне преди дори да заработи.

Общината като че ли няма кмет. Няма кой да удари по масата, да потърси отговорност, да санкционира, да изисква, да наказва. Градът върви по интерция – безидейно, хаотично и неорганизирано. Г-жо Фандъкова, изобщо ще е GOTOVO ли някога?!
#СпасиСофия #NEEGOTOVO".