Павел Иванов за ролята си на Гунди: Шест години проучвах легендата на българския футбол

Филмът тръгва по кината на 18 октомври

Култура
11:32 - 04 Юни 2024
2140
Павел Иванов за ролята си на Гунди: Шест години проучвах легендата на българския футбол

Талантливият български актьор Павел Иванов, който влиза в главната роля в дългоочаквания игрален филм „Гунди – легенда за любовта“, с ексклузивно интервю за Edna.bg. Впечатляващата продукция разказва историята на легендарния футболист Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Величка Маркова-Лита.

“Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври. Продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.

Павел Иванов, завършил НАТФИЗ при ненадминатия Стефан Данаилов, е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“ от 2014 г. и е добре познат на телевизионната аудитория с ролите си в популярни проекти.

Журналистката Елизабет Астарджиева от Edna.bg разговаря с актьора за подготовката му за тази значима роля, за предизвикателствата и вълненията по време на снимките, както и за личната му връзка с футбола и любовта: 

По данни от миналата година „Левски” е отборът с най-много фенове в България – 40%. Как чувстваш моралната отговорност да изиграеш една от най-големите футболни легенди у нас, пред която се прекланят не само сините, но и още много почитатели на най-великата игра?

- Няма да крия от теб и от твоите зрители и слушатели, че моралната отговорност е напълно осъзната и се посреща с нужната отговорност. Хубавото в случая е, че се разпределя между раменете на голям екип от специалисти, които всички вложиха години от живота си в това да осъществят филма ,,Гунди - легенда за любовта“.

Какво от великолепната биография на Гунди те привлече най-силно към ролята?

- Най-силно ме привлече фактът, че като дете и като подрастващ той непрекъснато се е занимавал с колективни спортове с топка - най-различни. Не само футбол, всъщност футболът, вероятно, впоследствие влиза в живота му по-активно. След волейбола, например, често е играл и баскетбол. Това ми направи силно впечатление в неговата биография и се радвам, че е попаднах на тези факти, защото аз самият се чувствах така като дете и подрастващ.