Павел Колев: Оставката ми не е на дневен ред

Левски ще играе в Първа лига, увери изпълнителният директор на сините

Спорт
16:12 - 10 Юли 2020
1354
Павел Колев: Оставката ми не е на дневен ред

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри някои подробности около преговорите с Palms Bet. Компанията за спортни залози стана спонсор на „сините“. Колев не заяви сумата, която столичният клуб ще получава, защото според него това не е най-важното точно сега.

Той увери, че няма опасност Левски да не играе в Първа лига през следващия сезон 2020/2021. Изпълнителният директор сподели още, че неговата оставка не е на дневен ред.

„Големи благодарности за търпението, разговорите започнаха в началото на година. Искам да уверя Palms Bet, че ние ще направим всичко възможно да се превърне в дългосрочно нашето партньорство, развивайки дългосрочни отношения, които да са стойностни и за двете страни. Разбира се, големи благодарности и за търпението. Разговорите започнаха през февруари. Малко парадоксално, но финалната среща беше насрочена за 13 март, това бе денят, в който бе въведено извънредното положение, това стопира разговорите още в начална фаза“, започна Павел Колев.

„Когато се нормализира ситуацията, продължихме оттам, откъдето бяхме спрели. Надявам се, че успеем да отговорим на очакванията на Palms Bet. Освен чисто рекламна стойност, Левски дава добавена стойност, че е най-популярният клуб в България. Договорът вече е факт. Надявам се и това да не е последният договор, това да е само началото”.

„Не мога да ви дам конкретна сума, това не е най-важното в момента. Ще се опитаме да осигурим бюджета на Левски и за този месец, както сме успявали досега. УЕФА ни прави мониторинг, имаме още малко време”.

„Както вече казах, искрено се надявам и други да спонсорират Левски. На първо място не трябва да разочароваме Palms bet. Един договор не се изчерпва с подписване на договора и изплащане на сума. Партньорът трябва да се почувства значим. Надявам се да успеем, въпреки трудната ситуация, в която се намира клуба. Дано има още кандидат-рекламодатели в Левски“.

Павел Колев коментира и споровете около телевизионните права:

„В момента има активен договор за телевизионните права. Аз намирам за нормално да се случва този процес, който се случва – наддаване, търг и най-добрата оферта да бъде сложена на масата. Аз лично не намирам за нормално тази среща с клубовете да се проведе днес, когато вече бе взето решението за договора. Доколкото съм запознат, освен от Нова телевизия, е имало и други предложения. Днес бяхме запознати с параметрите на всички тях, но оставаме с горчив вкус, че решенията се взимат без участието на клубовете“.

„Моята оставка не стои на дневен ред. Има си процедура по устав и е ясно кой може да промени изпълнителния директор. Текстовете са непротиворечиви. Има още няколко детайла около Общото събрание. Единствено не се знае дали ще можем да го проведем спрямо новите разпоредби. Очакваме минимум между 100 – 150 човека да присъстват. Имаме условия да ги разположим ,така че да се спазва дистанцията, но тепърва ще водим разговори със здравния министър по тази тема“.

„Ситуацията в момента е такава, че футболистите могат да си тръгнат по всяко време. Прави им чест, че не го правят. Колко от тези средства ще бъдат използвани за заплати ми е трудно да кажа, но предполагам по-голямата част“.

„На този етап не виждам основание да не участваме в Първа лига догодина. Би трябвало Левски да е част от Първа лига през сезон 2020/2021. Ние нямаме пряка заплаха към лиценза. УЕФА въведе облекчения в мониторинга. В следващия сезон ще се разгледат фискалните години 2018 и 2019. Вие знаете, че през 2019 година Левски за първи път от доста време бе на печалба. По-скоро в дългосрочен план имаме да решаваме някои проблеми, свързани с приходите. Заради промяната на правилата, на практика спечелихме една година“, каза още той.