Пазарджик събра €50 000 за лечението на 4-годишния Наско

Общество
14:53 - 04 Януари 2023
1788
Пазарджик събра €50 000 за лечението на 4-годишния Наско

Необходимите средства за лечението на четиригодишния Атанас Вътев от Пазарджик са осигурени. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на съвместна среща с майката на детето и с шефката на спорта в общината – гимнастичката Ренета Камберова, която беше един от основните инициатори на голяма част от инициативите под надслов "Заедно в подкрепа на Наско".

В резултат на организираната от община Пазарджик кампания са събрани 50 хиляди евро. Сумата е необходима за оперативното лечение на рядката съдово-венозна малформация, от която страда Наско, и няколко курса на склеротерапия в болница в Атина.

Тези средства ще обезпечат оперативния процес и пребиваването на семейството в чужбина, защото родителите трябва да са с Наско, а това е важно за възстановяването на детето, каза Попов. Той благодари на всички хора, организации, институции и фирми, за проявената съпричастност към благотворителната кауза.

Ние като местна общност показахме, че можем да се обединяваме. В такива моменти си проличава какви хора сме, посочи кметът на Пазарджик.

Хубаво е, че започваме годината с едно добро дело. Важно е, че направихме едно семейство малко по-щастливо и с това всички можем да се гордеем, допълни още Тодор Попов.