Пазарджик скочи на Тодор Попов за гладуващия зоопарк

Топ
12:17 - 26 Юни 2020
2444
Пазарджик скочи на Тодор Попов за гладуващия зоопарк

Пазарджик скочи срещу кмета Тодор Попов за изоставения зоопарк, в който лъвът е на прага на умиране от недохранване. Писмо на гневните граждани бе публикувано от Нова телевизия. Ето какво пишат хората:

Здравейте, пишем Ви от името на фейсбук групата "Аз съм от Пазарджик", защото сме потресени от гледките, които виждаме в зоологическата градина в града, която се намира в парк "Острова".

Животните изглеждат недохранени и болни и зарязани на произвола на съдбата. Особено в тежко състояние се намира лъвът, който почти не може да се движи. Гледката е потресаваща и разтърсваща. Да кажем, че сме отвратени от садизма и безхаберието на някои хора ще бъде меко казано. Как е възможно в 21-век да се толерира такова отношение към животните?

Как е възможно кметът Тодор Попов и 41 на брой общински съветници да бъдат толкова несъпричастни към съдбата тези живи същества, като ги оставят без лекарски надзор и качествено хранене.

Та нали идеята в града да има зоопарк беше тяхна или това е било само поредната предизборна инициатива. Считаме, че този садизъм и мъчения, на които са подложени животните в Пазарджик, трябва да бъдат спрени веднага и ако нашите „скъпи“ управници не са в състояние да полагат съответните грижи за тях, то зоопаркът трябва да бъде затворен и животните да бъдат изпратени на друго място, където биха се отнасяли към тях с любов, биха ги лекували своевременно и биха ги хранили редовно и в достатъчни количества.

Защото е недопустимо в 21 век да сме отнели правото на свобода на дадено животно, да го държим заключено в тясна клетка, да го използваме за забавление и развлечение, като същевременно сме го оставили да умира от глад и болести, без за това да изпитваме каквато и да е вина и отговорност. Надяваме се, че ще обърнете сериозно внимание на този въпрос, за което предварително Ви благодарим!