Пазете се! Ураганният вятър изкопа ями в морето!

Вълните са над 2 метра, флагът на плажовете е червен, забранява се влизането във водата

Новини
12:00 - 05 Септември 2023
5448
Пазете се! Ураганният вятър изкопа ями в морето!

Късните летни бури се развихриха! С пълна сила вятърът вършее из родните плажове, а атмосферните условия не позволяват да припарите до плажа, а също така и да не излизате изобщо от квартирите и хотелите. Морето също се е разбушувало, като на много места има издълбани големи ями - предпоставка за водовъртежи и удавяния, така че внимавайте много и се вслушвайте в съветите на спасителите.

На днешния 5 септември вълните на доста места стигнаха 2 метра - нещо невиждано от доста време. Интензитетът и силата на вятъра е голям, а ураганният порив събаря всичко по пътя си. 

"Нека всички, които си мислят, че са големи плувци и смелчаги, да се замислят и да бъдат смирени и внимателни!", призоваха стари морски "лъвове", гравитиращи по родните плажове.

"На места са издълбани ями във водата до един метър, но не се забелязват докато не стъпиш в тях! Флагът е червен и това ЗАБРАНЯВА влизането в морето! Бъдете отговорни и разумни и за вашия живот и за това, че поставяте в риск и спасителите заради неблагоразумие, самочувствие и самонадеяност! Времето утре се оправя и пак ще можете да му се насладите, затова не го подценявайте днес и не рискувайте!", сподели в свой пост Николай Димитров - концесионер на плаж Крайморие.

Той публикува и снимки в профила си във Фейсбук, за да могат всички да се уверят с очите си - подкопани спасителни постове от силната вълна и съборени от още по силния вятър.