Педофил атакува 300 деца в интернет

Извратенякът е изнудвал хлапетата за голи снимки

Общество
17:56 - 22 Април 2021
2217
Педофил атакува 300 деца в интернет

Педофил атакува повече от 300 български деца в интернет, като ги е изнудвал за голи снимки, съобщава „Телеграф“. Извратеният мъж обаче е арестуван преди няколко дни от антимафиоти от ГДБОП. Направил е пълни самопризнания и му е повдигнато обвинение. Това разкри шефът на отдел „Киберпрестъпност“ Владимир Димитров.

„Задържаният си е правил фалшиви профили, запознавал се е с момичета и е искал да му пращат неприлични снимки, след това е започвало изнудването“, допълни той. По думите на киберполицай №1 от началото на годината до момента отделът му е арестувал 10 педофили. Тенденцията в този вид насилие над деца е, че гаврите в интернет замениха шамарите особено при учениците. Антимафиотите от отдел „Киберпрестъпност“ засекли, че педофилът, който е от района на Велико Търново, си прави десетки фалшиви профили. Обичайно се представял за момче на 13 или 14 години и започвал да се сближава с тях. 

Първоначално всичко тръгвало уж невинно, но после искал гола снимка. Ако детето поддаде, започвало изнудването за още и още, споделиха спецполицаи. Обяснявал им, че ако не му пратят, ще разпространи първата им порнографска снимка навсякъде и семейството и съучениците им ще разберат. По тази схема педофилът успял да изнуди няколко момичета.

„Децата, които е атакувал, са от цяла България, но най-много бяха от Велико Търново и Стара Загора. Действал е от около половин година“, допълни комисар Димитров. Извратенякът бил задържан миналия четвъртък в старопрестолния град. Проверката в масива на МВР показала, че до момента не е бил криминално проявен. На 35 години е и е безработен. Издържали го роднини, които работят в чужбина, докато той задоволявал сексуалния си нагон онлайн и почти не ставал от компютъра. Педофилът е направил пълни самопризнания, дори заявил, че съжалява.

По време на обиските на адресите, които обитавал, били открити много снимки и видеофайлове с порнографски материали. Преди няколко дни бил задържан още един мъж, който свалял и гледал ужасяващи кадри със сексуално насилие над деца, но не смеел да влиза в контакт с жертвите. „За тези почти четири месеца сме задържали 10 педофили, като те са на различна възраст - от 20 до 60 години. Обикновено са с различни професии. Имаше и такива, които, след като им омръзне да гледат дадена жертва, я карат да доведе свой приятел или съученик и да извършват сексуални действия пред камера. До реално физическо насилие слава богу не се е стигало, но психическите травми са жестоки“, разказа още шефът на „Киберпрестъпност“.

По думите му децата също използват интернет, за да мъстят едно на друго. Най-често в общи чатове на класа или на дадена приятелска компания пускали обиди, колажи или голи снимки на свой „враг“. Така го излагали пред всички. От началото на годината до момента в ГДБОП има 10 сигнала за подобна саморазправа между деца.