Педофилът Майкъл Джаксън щеше да чукне 65 днес

25 пъти е включван в Книгата на рекордите на Гинес

Шоу
14:38 - 29 Август 2023
2813
Педофилът Майкъл Джаксън щеше да чукне 65 днес

Разтърсван от педофилски скандали, финансови проблеми и съдебни процеси през последните години от живота си, Майкъл Джаксън остава завинаги в сърцата на милиони фенове по целия свят. Днес скандалният гений щеше да стане на 65, ако не го бяхме загубили при мистериозни обстоятелства през 2009 г.

Майкъл Джексън е най-успешният изпълнител в историята на поп музиката, носител на 15 награди "Грами" и 17 номер едно сингли. 25 пъти е включван в Книгата на рекордите на Гинес.

Броят на записите на Джексън, продадени по света (албуми, сингли, колекции и др.), е над един милиард копия.

Майкъл Джексън е първият афроамериканец, който се появява по MTV. Певецът има две звезди на Алеята на славата в Лос Анджелис. Едната звезда принадлежи на него, другата - на групата "Джаксън 5". Нещо повече, на 26 години Майкъл Джексън става най-младият певец, който е получил звезда на Алеята на славата.

След Мадона и Елвис Пресли, Майкъл Джексън има най-много восъчни фигури в музеи на Мадам Тюсо по света.

Всеки знае, че Майкъл Джексън е Кралят на попа, но малко хора знаят, че за първи път той е наречен така от Елизабет Тейлър, когато тя му връчва наградата за „Артист на десетилетието“ през 1989 г.

Той, всъщност, е истинският крал на Западна Африка. Майкъл е удостоен с височайшата титла от жителите на Габон и Кот д’Ивоар през 1992 г.

В деня на смъртта на Джаксън (25 юни 2009 г.), социалната мрежа Twitter, уебсайтът на Уикипедия и американският новинарски сайт AOL едновременно се сриват, заради прекомерно натоварване и посещаемост.