Педро Санчес посрещна Ердоган в Испания

ЕС
16:37 - 13 Юни 2024
1362
Педро Санчес посрещна Ердоган в Испания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат на официална церемония в Испания, става ясно от неговия официален акаунт в Х.

Благодарейки на испанския премиер Педро Санчес за любезното му гостоприемство, Ердоган каза, че Турция има приятелски отношения с Испания и съюзник в НАТО в нейно лице, допълва Анадалоската агенция.

Ердоган не пропусна и темата с войната в Близкия изток. „Оценяваме отношението, взето от Испания срещу израелските зверства. Г-н Санчес възприе наистина принципна, последователна и проницателна политика от първия ден", коментира Ердоган.

Според него светът е изправен пред разглезени хора, които отговарят на призивите за прекратяване на огъня в Газа с проливане на кръв. 

Президентът Ердоган заговори и за пълноправното членство на Турция в ЕС. "Нашите искрени стъпки към ЕС обаче не могат да намерят отговор поради пречките на някои членове, които се грижат само за собствените си интереси и които нямат способността да видят добавената стойност, която Турция ще донесе на съюза", смята турският президент, допълва още турската медия.