Пеевски: Браво на Главчев за реакцията на пожарите , къде е Радев?

ържавният глава липсва, такъв нямаме в момента, заяви председателят на ДПС

Политика
09:53 - 19 Юли 2024
1562
Пеевски: Браво на Главчев за реакцията на пожарите, къде е Радев?

Делян Пеевски похвали служебният премиер Димитър Главчев и министрите Калин Стоянов и Атанас Запрянов, както и парламента, за реакцията им при пламналите горски пожари в страната, но критикува президента Румен Радев.

"Смятам, че премиерът, вътрешният и военният министър си вършат работата перфектно в момента. На място са. Държавният глава липсва, такъв нямаме в момента. Разбрах, че премиерът ще свика Консултативен съвет също. Работата си върви. Вчера парламентът си свърши перфектно работата, днес си свърши работата", каза Пеевски в кулоарите на парламента.

"Този казус тепърва предстои. Нека да видим първо дали ще се яви на изборите. Чакам го с неговите ковчежници да излязат на терена на политиката, тепърва имам какво да кажа - много, за президента и кръга около него. Искам да проверите дали съм получил отговор от институциите по въпросите, които зададох за премиера, президента и неговия кръг", каза Пеевски за Радев. Двамата отново влязоха в серия реплики косвено през медиите, след като вчера Пеевски критикува Радев, че не се е отзовал при пожарите, а той му отговори, че е "тежко компрометирана фигура".

"Съдебната власт защо не отговаря за Радев? Страхуват ли се? Треперят ли от него? С какво ги страхува този Радев? Какви зависимости с кого има? Чакам отговори за неговия кръг, който е много интересен. Тепърва мистър Кеш ще има много отговори да дава по тези теми", продължи Пеевски.

На въпрос защо нарича така президента той отговори "Защото знам, че е мистър Кеш" и призова за проверки на това с колко са забогатели съветниците му, роднините и близките му, както и "един олигарх, който скоро беше награден, за кого е купувал прекрасна къща за след мандата".