Пеевски: Искам да сме заедно. Сега Доган е на ход

Няма да бъда кандидат за премиер, категоричен е съпредседателят на ДПС

Политика
16:00 - 08 Юли 2024
5145
Пеевски: Искам да сме заедно. Сега Доган е на ход

"От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме и искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред. От моя страна всичко е направено да бъдем заедно. Оттук нататък той (бел. ред. - Ахмед Доган) е на ход". 

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски след председателския съвет на партията.

"Колегите призоваха за пълно обединение. Партията да бъде цяла, най-малкото заради дерибеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите - че ще има две ДПС-та", допълни той.

"Призовавам го и му казвам. Аз съм готов да се срещна с него", посочи Пеевски, визирайки Ахмед Доган. 

"Аз няма да бъда кандидат за премиер. Заявявам го ясно. Аз искам да има правителство", категоричен бе председателят на ДПС. 

"Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби", каза Пеевски. 

"Джевдет Чакъров е звънял на колегите да ги кара да не идват на сбирката. Аз му звънях за нея, накарах го да съберем областните, да направим заседание на ЦОБ, на парламентарната група. Ще си подадем жалби за натиск, който е оказван върху колегите", заяви още Пеевски.

Той потвърди, че не всички областни председатели са били на разговора в София. Шефът на ДПС-Търговище Хамди Илязов пък обяви, че вторият председател на ДПС Джевдет Чакъров лично му е звънял в неделя вечерта, за да не ходи на заседанието.

"При нас проблемът беше само Джейхан Ибрямов", каза още Илязов.