Пеевски: Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност!

Не се крийте зад съветници и експерти!, призова лидерът на ДПС

Новини
17:19 - 07 Януари 2024
3601
Пеевски: Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност!

Военният министър Тодор Тагарев да поеме отговорност за гафа с непоканените депутати на водосвета за Йордановден - това поиска шефът на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски.

"Министър Тагарев, отговорността винаги е лична. Не се крийте зад съветници и експерти! Поемете отговорност за гафа.

Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в “Пирогов”, но след като го крихте дни наред. Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента", казва Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

"Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност", завършва депутатът писмото си.

По-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков коментира, че е имало гаф - само той и заместниците му са били поканени на тържествената церемония в събота. Нямало е обаче покани за шефовете на парламентарните групи, нито за самите депутати.

Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на ПГ, предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане, коментира Росен Желязков от Виетнам, където е на официална визита. Все пак и Богоявление, като християнски празник, и Йордановден, би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници, коментира Желязков. И разказа, че досега в НС не е имало прецедент да не са поканени всички народни представители. Желязков заяви, че ще потърси обяснение от военното министерство.

По-късно от ведомството посочиха пред БНР, че протоколът е спазен и не е променян от над 20 години. Впоследствие обаче обявиха, че експерт в министерството е признал за пропуска си пред началниците и е подал оставка.