Пеевски на прага на НС: ЦИК разигра пълни циркове

Централната избирателна комисия няма място в сградата на парламента, заяви председателят на ДПС

Политика
09:31 - 04 Септември 2024
3730
Пеевски на прага на НС: ЦИК разигра пълни циркове

Има едно ДПС, не знам за какво противопоставяне говорите. Има ДПС, има и отцепване. Едното е нелегитимно. Тяхната коалиция е нелегитимен.

Това заяви председателят на партията Делян Пеевски на влизане в парламента. Той беше категоричен, че ЦИК е направила „пълни циркове”. 

„Подадоха се на натиск на двамата ни бивши представители в ЦИК – които са отцепници. Пълни глупости са това. Ръководството на НС трябва да предприеме действия и да намери друга сграда на ЦИК, да няма нищо общо с Народното събрание”, заяви Пеевски.

На въпрос как ще коментира факта, че опонентите му от ДПС влязоха в комисията предната вечер и спаха на масите, той отговори:

„Питайте председателката на ЦИК, която беше избягала в Азербайджан. И двамата наши бивши представители, които направиха този цирк. Ако имаме президент, той трябваше да ги е освободил”.

И повтори:„ Няма две регистрации на ДПС, нека ЦИК първо да се произнесе. Ние ще предложим да има публична процедура за всички назначения на мистър Кеш-Радев.

Попитан как ДПС са стигнали до този формат на коалиция при подаването на документите в ЦИК, Делян Пеевски зави лаконично: "Преценили сме да работим с тях, това е наше решение".