Пеевски: Няма да подкрепим идеи на Асен Василев, ощетяващи бизнеса или българските граждани (видео)

"Нещата в управлението са стабилни, но липсата на информация трябва да приключи", категоричен е съпредседателя на ДПС

Топ
23:00 - 16 Октомври 2023
6178
Пеевски: Няма да подкрепим идеи на Асен Василев, ощетяващи бизнеса или българските граждани (видео)

"Няма да подкрепим идеи на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или българските граждани. Асен Василев е длъжен да ни информира за предложенията си, а не да ги научаваме от медиите". Това коментира тази вечер съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред Би Ти Ви в отговор на въпроса стабилно ли е управлението и информирани ли са ГЕРБ и ДПС за намерението на финансовото министерство да емитира нов държавен дълг за 7,5 млрд. лв.

"Надявам се това евроатлантическо мнозинство да изкара мандата си. Нещата в управлението са стабилни. Но липсата на информация трябва да приключи", категоричен бе Пеевски. Той разкри, че едва днес финансовият министър е информирал председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев за желанието си да представи идеите си, но тази среща все още не се е състояла.

Делян Пеевски уточни, че мнозинството в парламента трябва да е предварително запознато по всички промени - и като заеми, и като изменения в бюджета, и като намерения за действия от страна на финансовия министър. "Ако някое предложение ощетява бизнеса и българските граждани, няма да бъде подкрепено от ДПС", категоричен бе съпредседателят на ПГ на ДПС.

"Виждаме смущаващи неща, като например идеята за "донос-бонус". От друга страна, ние държим ДДС за ресторантьорите да остане 9%, но финансовият министър не иска. Появяват се също така предложения за деклариране на всички командировъчни, което ние няма да допуснем, защото ще доведе до утежнения за бизнеса. Абсолютно ненужна бумащина и утежнение за бизнеса", коментира още Делян Пеевски.

В отговор на въпрос за подготвяния от БСП втори вот на недоверие срещу правителство на тема национална сигурност, Пеевски коментира: "Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, разбира се. Това е пореден цирк. Искат да си правят реклама, за да ги има".

Вижте блиц интервюто на Делян Пеевски: