Пеевски : По-нужен съм в България

Депутатът от ДПС каза, че няма работа да сяда на една маса с Борисов

Политика
09:49 - 29 Май 2019
2614
Пеевски: По-нужен съм в България

Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България. Така депутатът от ДПС Делян Пеевски отговори в парламента защо се отказва от мястото си на евродепутат. 

На въпроса - какво го води в Народното събрание, Пеевски отсече: "Как какво ме води насам? Идвам на работа. Какъв изненадващ въпрос от вас. Какво правите тук? Аз съм избран на народен представител, тук съм". Но подчерта, че основната му дейност не е на банката в парламента, а сред хората по районите.

"Това е важното за хората - не смятам, че работата ми е само в Народното събрание", добави Делян Пеевски.

Попитан дали е бил ракетоносител на евровота, Пеевски призова да се погледнат подобрените резултати от парламентарния вот. На въпрос дали вече ще идва по-често в парламента, Пеевски отговори: "Ако не ме питате за какво, може и да идвам". И добави, че винаги има идеи за законодателни инициативи. 

Попитан дали би седнал на една маса за преговори с премиера Бойко Борисов, той уточни, че това може да прави само председателят на партията. "Аз няма защо да сядам на една маса с премиера Бойко Борисов", добави Пеевски. Той е категоричен, че в ДПС не са подвели избирателите си предвид разместването на листата, а напротив - Движението праща "хубави и млади хора в Европарламента". Пеевски уточни, че най-големият преференциален вот в ДПС е за Мустафа Карадайъ и за него.