Пеевски: ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, защото са го натискали за изборите

Кметът на София е абсолютно виновен, категоричен е той

Политика
10:09 - 17 Ноември 2023
4033
Пеевски: ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, защото са го натискали за изборите

"Кметът на София е абсолютно виновен. Какво трябваше да правят полицаите, да ги оставят да ги пребият? Видяхте какви фашистки поздрави вдигаха. Твърдо заставам зад момчетата от МВР, това трябваше да се прекрати", каза той. Според него положението е било "или има държава, или няма да има". "Не може да има такива безредици, които се инициират от държавата. Кметът на София е виновен, и спортният министър", подчерта Пеевски във връзка със снощните безредици в столицата.

Пеевски се ядоса на думи на Кирил Петков, който казал че е готов да жертва правителството. Вече съм убеден, че имат личен интерес, коментира той ината на ПП-ДБ за дерогацията.

"Лукойл" е руска компания, собственост на руската държава. Виждаме кой си говори с нея, проверете кой оръжеен търговец е организирал срещите. Христов се каза", отговори Пеевски на депутата от БСП Георги Свиленски, който обвинява ГЕРБ и ДПС, че имат интереси и планове за рафинерията.

ДПС все още изчаква поведението на ПП-ДБ, стана ясно от изявлението на депутата. "Нека да видим какво ще осмислят. Те с "Възраждане" и БСП са си една коалиция вече. Да си гласуват каквото искат. Да пада, да става (правителството - бел. ред.) . За мен като гледам Варна, и проекта, който се готви в София, те са заедно. Костадинов каза, че има сватба и те са булката. Каза, че ни били взели булката. Не смятам, че сме я взимали тази булка. Халал да му е", заяви съпредседателят на движението.