Пеевски преговаря с Кирил Петков за конституционната реформа

Всяка партия има право да избере кого да изпрати в комисиите, обясни депутатът юрист

Топ
12:23 - 07 Юни 2023
3943
Пеевски преговаря с Кирил Петков за конституционната реформа

Депутатът от ДПС Делян Пеевски беше повече от половин час в стаята на зам. - председателя на НС Никола Минчев, където бе Кирил Петков. Юристът бе придружаван от Йордан Цонев, с когото заедно ще са част от конституционната комисия, след като днес депутатите гласуват включването на бизнесмена-юрист в нея.

Пеевски е изборът на движението за член на конституционната комисия в парламента, а според слуховете той може да бъде предложен и за неин председател. Има опция шефското място в нея да е ротационно по подобие на правната комисия. 

На излизане, юристът обясни, че темата на разговора е била конституционната реформа.

"Говорихме по същите теми, по които и в петък - за конституционната реформа", коментира Пеевски. И посочи, че всяка партия има право да избира кого да изпрати в комисиите. ДПС имат две бройки и са решили да сменят едната с него, лаконичен бе депутатът. И припомни, че проектът им за конституционни реформи е представен още преди година и половина. 

"Разговаряме, нали това бе смисъла, че вчера ги подкрепихме. Обсъдихме проекта ни, и те имат проект, чакаме да ни го изпратят", добави Пеевски. От всички проекти ще направим един проект, който заедно ще внесем, обясни той.