Пеевски призова правителството да евакуира от Израел всички желаещи българи

Депутатът похвали кабинета за извършените два полета на правителствения самолет до Тел Авив

Актуални новини
11:52 - 10 Октомври 2023
1617
Пеевски призова правителството да евакуира от Израел всички желаещи българи

Делян Пеевски призова правителството и посолството на страната ни в Израел да евакуира всички желаещи българи. Апелът му бе разпространен от пресцентъра на Движението за права и свободи. 

Пеевски похвали кабинета за бързата организация и извършените два полета на правителствения самолет до Тел Авив за евакуация на наши сънародници. 

"Като още веднъж отчитаме перфектната работа на правителството - вицепремиера Мария Габриел и транспортния министър Георги Гвоздейков и ръководството на Народното събрание за успешно прибиране на наши сънародници от Израел, сме силно загрижени от информацията за още бедстващи българи в зоната на военните действия", казва Пеевски.

Той призовава правителството да направи всичко възможно, за да евакуира всички останали българи, които желаят да напуснат Израел. 

"Призовавам и настоявам да бъдат предприети необходимите действия за изпращането на трети полет от българската държава,  който да прибере  невредими българските граждани, блокирани в Израел - българския футболен национал Йоан Стоянов, групата от 65 български граждани, за която г-жа Параскева Пейчовска, сигнализира през медиите, както и всеки, който желае да се прибере в България", категоричен е народният представител.

Той апелира българското посолство в Тел Авив да бъде изключително активно в комуникацията със сънародниците ни:

"Настоявам българското посолство в Тел Авив и консулската служба към посолството за активна комуникация с нашите сънародници, с една единствена цел – успешното им завръщане в България".