Пеевски си върна контрола над официалния сайт на ДПС

Политика
18:55 - 11 Юли 2024
10422
Пеевски си върна контрола над официалния сайт на ДПС

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски си е върнал контрола над официалния сайт на ДПС. След кратко прекъсване в сайта около 17.00 ч., статиите и снимките за Пеевски се върнаха на официалната страница www.dps.bg, съобщи dariknews.bg.

За сметка на това обръщенията и статиите за почетния председател д-р Ахмед Доган, както и писмото му до структурите на партията, в което настоява за оставката на Пеевски и още петима от партията, вече ги няма.

Така изглеждаше началната страница на официалния сайт на ДПС, докато бе контролиран от привърженици на Ахмед Доган

По-рано днес ДПС на Делян Пеевски пусна алтернативен сайт, след като старият сайт мина на страната на почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган.

Новият сайт се намира на адрес https://dpsbg.eu/, и в него бе включена информация за последните медийни изяви на единия от председателите на Движението Делян Пеевски.

Тази сутрин стана ясно, че старият сайт dps.bg се намира под контрола на привържениците на почетния председател. На централно място фигурираше неговото писмо от вчера, в което той иска оставката на Пеевски и още петима ключови функционери на Движението, които Доган смята за отговорни за настоящата ситуация. Също така в раздела за председател липсваше всякаква информация и даваше грешка и че страницата не съществува.

Така изглежда началната страница на официалния сайт на ДПС под контрола на Пеевски

В сайта, който е пуснат от Пеевски, има раздел слова на почетния председател, като последното от тях е 3 януари 2024 г.

Справка в Гугъл показва, че домейна на новия сайт https://dpsbg.eu/ е регистриран още през януари.