Пеевски за "Възраждане": Това не са мъже, това са плюнки

Този цирк е от безсилие, защото изчезват, смята председателят на ПГ на ДПС

Политика
11:30 - 18 Декември 2023
3481
Пеевски за "Възраждане": Това не са мъже, това са плюнки

"Саботаж на проруските сили в България в лицето на „Възраждане“. Това са терористи". Това заяви Делян Пеевски от ДПС по повод демонстрацията на „Възраждане“ пред трибуната на парламента.

„Видяхте ли как „депутати“ блъскат квесторите и блъскат дами? Това не са мъже, това са плюнки“, смята той.

„Този цирк е от безсилие, защото изчезват – видяхте резултата им на изборите“, допълни Пеевски.

По думите му държавността я има, парламентът работи и ще работи. „Всичко се приема, видяхте какви важни решения се приеха. Няма да се поддадем на натиска на едни смешни терористи", коментира още депутатът от ДПС. 

По-рано днес между депутатите на ДПС и "Възраждане" се стигна до бой, след като ДПС се ядосаха на хората на Костадин Костадинов. Причината - за трети пореден работен ден възрожденците се подготвиха за саботаж на заседанието, ядосани на демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Въпреки това от ГЕРБ намериха решение - изказванията днес да са от място. Опозиционерите обаче бързо измислиха нов ход - да изключат колоните, за да не се чува звук. Това вбеси депутатите на ДПС, като първи скочиха Делян Пеевски и Йордан Цонев, за да свържат отново кабелите. Там обаче се спречкаха с двама възрожденци, с които се задърпаха за саката, а един от квесторите се опита да ги разтърве.

П