Пеканов: Приех, за да доведа европейските средства у нас

Вицепремиерът се надява на по-сплотено управление от досегашното

Политика
14:37 - 01 Август 2022
3719
Пеканов: Приех, за да доведа европейските средства у нас

Вицепремиерът по управлението на евросредствата в новия служебен кабинет на Румен Радев Атанас Пеканов коментира връщането си на "Дондуков" 1 с амбицията да изпълни Плана за възстановяване и устойчивост, за да гарантира идването на милиардите, договорени от България, от ЕК.

"Приятели, приех поканата на президента Румен Радев отново да заема отговорната позиция на вицепремиер по управление на европейските средства в служебния кабинет. Макар сложните задачи, които стоят пред страната ни, да изискват работещо Народно събрание, политическата криза доведе до нови предсрочни парламентарни избори. В следващите няколко месеца държавата ще бъде управлявана от служебно правителство и благодаря на държавния глава за доверието.

Встъпвам с ясна представа за трудностите, пред които ще бъдем изправени. Ще работим усилено, с компетентност и грижа за хората, за да гарантираме, че България ще премине през поредните турбуленции.

Усилията ми в идните месеци ще бъдат насочени към изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми, както и европейските теми като цяло", написа той. 

И намекна, че се надявал новият кабинет да работи по-сплотено и успешно, явно, за разлика от досегашния.