Пеле: Не помня бройката на жените, с които съм бил

Нещо за четене
14:50 - 18 Февруари 2021
1314
Пеле: Не помня бройката на жените, с които съм бил

Краля на футбола Пеле акуратно е преброил всички 1279 гола, които е отбелязал през професионалната си кариера, но няма никаква идея колко точно деца има. 80-годишният бразилец направи шокиращото признание в новия документален филм за себе си, който трябва да излезе на екран в „Нетфликс“ през следващата седмица.

Пеле, който има три брака, обяснява, че е имал толкова много връзки с жени, че е загубил бройката им. Някои от тези авантюри водят до раждането на дете, за което трикратният световен шампион обикновено научава години по-късно.

Краля на футбола има седем известни наследници, като в бройката попада и Сандра Мачадо, която той отказва да признае, въпреки че в съда беше доказано, че е негова дъщеря.

Пет от децата му – Кели (54 г.), Единьо (50 г.), Дженифър (42) и 24-годишните близнаци Джошуа и Селесте, са резултат от браковете му с Росмери дос Рейс Чолби и с Асириа Лемос Сейшас.

Сандра, която през 2006 г. почина от рак, е резултат от незаконната му връзка с прислужницата Анисиа Мачадо. Любовната авантюра с журналистката Ленита Курц през 1968 г. води до раждането на дъщеря му Флавия, която в момента е на 52 г.

В документалния филм Пеле твърди, че всичките му съпруги и гаджета са били предупредени, че той ще им изневерява.

Легендарният футболист обаче не е позволявал на самия него да му изневеряват.

„Твърдеше, че връзката ни е отворена, но тя беше такава само за него. Аз нямах право да имам други любовници“, твърди 57-годишната Мариа да Граса Чуча.

Връзката ѝ с Пеле е отпреди 40 години, когато тя е само на 17 г. и работи като модел. След това Чуча има интимни отношения и с легендата на Формула 1 Айртон Сена.

„Ожених се за първата си съпруга Росмери, когато бях твърде млад. Много я харесвах, но в нашата връзка липсваше онова чувство, че си лудо влюбен“, признава Пеле.