Пелето: Разделението в Левски ще продължи

Мило Борисов трябваше по-рано да влезе в управата на клуба, сподели бившият футболист на сините

Спорт
13:04 - 30 Септември 2024
1135
Пелето: Разделението в Левски ще продължи

Бившият футболист на Левски - Станислав Ангелов, коментира последните събития на "Герена". Той изрази мнение, че Мило Борисов е трябвало по-рано да влезе в управленските структури на клуба. Пелето сподели мнието си за разделението в клуба и шансовете за шампионска титла.

"Разделението в Левски е базирано в определени компоненти, които, ако не се уточнят и изяснят, най-вероятно няма да приключи. Едната страна има диаметрално различие от другата в това как трябва да се управлява клубът. Кой е прав и кой е крив, всеки си има свое виждане по въпроса. Затова има разделение. Едва ли един филм би могъл да обедини", сподели Станислав Ангелов.

"Отборът тръгна добре, имаше и хубава програма. Случиха се и приятни резултати за нас. Все още си имаме колебанията. Ако успеят треньорите, ръководството и феновете да намерят ваксата, с която машината Левски да продължи да работи, бихме могли да имаме добър резултат. В Левски винаги става много напечено в един момент. Не се знае как се случва, просто в един момент става много напечено. Много е важно как се реагира в този момент от ръководители, треньори, футболисти. Много хора казват, че фланелката тежи. Натежават обстоятелствата покрай тази фланелка. Затова, когато стане трудно, ще видим истинското лице на нашия любим отбор. Надявам се да се справят и да вървим напред", коментира още той.

"Не съм чул някой треньор да не си поставя за цел титла и купа. Имам 11 години в клуба и още доста други извън клуба, не съм чул треньор на Левски да си постави друга цел. Ако треньор няма такава амбиция, той не е за Левски. Треньорът на ЦСКА направи едно изказване, че отборът трябва да е в петицата и веднага се получиха драматични напрежения покрай него. Той иска, има амбиции, ако успее да удържи юздите, може и да постигнем някакви успехи", каза пред Гонг Станислав Ангелов за целите, които си поставя Станислав Генчев начело на "сините".

Пелето коментира и влизането на Мило Борисов в Надзорния съвет на клуба. "Отдавна трябваше да се случи това нещо. Той доста активно като структура участва в дейността на клуба. Вижда се, че клубът доста добре се менажира в последно време. Това говори за добър бизнес нюх. В тази насока доста по-рано трябваше да предприеме тази стъпка. Смятам, че това Общо събрание премина по-кротко, без излишен шум. Двете позиции - тази на управляващите, и тази на феновете си останаха същите. Нямаше напрежение, което да повлияе на отбора. За мен отборът е най-важната единица в клуба, която, ако не се представя добре, всичко останало е без значение. Мен ме радва, че Общото събрание мина по-кротко от обикновено".

"Това, че Левски не игра в Европа тази година, ни даде възможност да се подготвим по-добре за първенството. Ние започнахме така добре първенството, защото не играхме в Европа. Спокойствието, което имаме като клуб, до голяма степен е, че не играем в Европа. Има хора, които решават къде да отидат финансите. За съжаление, преди, когато сме имали такива финанси, не бяха похарчени далновидно. Сега нямахме голям избор какво да правим - трябваше да стабилизираме клуба и да платим задълженията. Футболно клубът се стабилизира до голяма степен и на г-н Стоилов. С неговото пристигане феновете се мобилизираха, събраха доста пари. Той направи доста добри покупки, които все още се продават и реализират. Виждам, че и сега са взети нелоши момчета. Нивото и критерият са вдигнати. Надявам се възходящата линия да продължи", коментира Пелето.

Той засегна и трансфера на Пламен Андреев във Фейенорд: "Темата с юношите ми е доста болна. Шансът се извоюва. Ако децата работят добре и си заслужат място сред първите, ще успеят да се реализират. Стоилов видя потенциал в този вратар. Имаше много различни мнения за него сред нашите привърженици. Някои му се радваха, някои не, други не искаха да го виждат. Ако искаме да градим юноши е едно, ако искаме да правим отбор, съвсем друго. Ако искаме едновременно да се развиват тези неща, си има трети модел на работа. Мъри Стоилов горе-долу в тази посока се беше насочил. Както и в първия престой, не успя много да му се получи този преход. След четвъртфинала в Лига Европа и Шампионска лига, юношите, които бяха качени в първия отбор, не успяха да се наложат така, както той, а и ние смятахме, че имат възможност. Това е труден и тежък процес. Работата с юношата си е академично-научна дейност".