Пената: Сегашните играчи говорят за всичко, само не и за футбол

Спорт
12:11 - 14 Юни 2022
1154
Пената: Сегашните играчи говорят за всичко, само не и за футбол

Славният футболен специалист Димитър Пенев говори за разликата в поколенията. Стратега заяви, че днешните футболисти не си говорят за футбол. Той коментира и кризата в детско-юношеския футбол. Една от големите емблеми на ЦСКА и българския футбол добави, че все още ходи без бастун и кара автомобила си.

"Носехме повече отговорност! На "ти" съм разговарял с футболистите и съм им обръщал голямо внимание. Когато виждам, че има качества и отношение, трябва да гради себе си, това е колективна игра. Не по двойки и тройки да се събират и не можем да ги разберем какво говорят.

Ако ги запиташ, те ще ти кажат или за бизнес, или някой фен ги е поканил, или други работи. Обаче за футбол не си говорят.

Последните години основно са чужденци. Кога ще дойде ред на нашите юноши да влязат? Няма никой. И родителите гледат, че има много разходи покрай децата им, а няма развитие нагоре", заяви Пената пред вестник "Над 55".

"Преди един-два месеца от стари травми имах възпаление, че едно време се играеше без кори. Но сега всичко е нормално, чувствам се добре, движа се. Щом ходя още без бастун, карам си и колата. И най-вече не спирам контактите, споделяме всички спомени, десетки и стотици мачове, както клубно, така и национално. Няма да се забравят успехите, на европейски и световни с мое участие имам 90 мача с националния отбор", добави легендарният футболист и треньор.