Пенсиите скочиха: Правят партия на наш гръб

Политика
14:41 - 29 Май 2023
4861
Пенсиите скочиха: Правят партия на наш гръб

От „Съюз на пенсионерите - 2004 Обединени" предупредиха, че от тяхно име се говори за създаване на политическа партия. Група хора обикалят страната, неоторизирани от Съюза, разпространяват материали, несъгласувани с организацията, и говорят за създаване на политическа партия, предупредиха от пенсиите на пресконференция в БТА.

Ние сме против партиите, защото според устава ни Съюзът е неправителствена организация, непартийна, обясни Валентина Николова, председател на организацията. Това, което правят от наше име, е абсолютно противозаконно, категорична е тя.

От ръководството на пенсионерския съюз, в който репортер на Lupa.bg забеляза червения милионер Бенчо Бенчев, обвинен във връзки с Митьо Очите (на снимката вторият отдясно наляво, б.ред.) призоваха членовете си да не вярват на такива хора, да не се поддават на техните манипулации.

Крайно време е в България да спрем с този прийом на политическите партии да мамят, да използват имена, заявиха организаторите на пресконференцията.

Ние сме единствената държава, в която пенсионерите нямат представители в Народното събрание, единствената държава, в която няма закон за възрастните хора, пенсионерите не са защитени, заявиха от „Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени“.