Пентагонът обясни как изглеждат НЛО (ВИДЕО)

Има най-различни форми

Мистика
11:36 - 11 Септември 2023
4929
Пентагонът обясни как изглеждат НЛО (ВИДЕО)

От първото им наблюдение преди повече от 75 години НЛО обикновено са изобразявани като летящи чинии, излъчващи мощен ореол от светлина. Но това може да се промени, след като Пентагонът официално публикува информация за мистериозните въздушни явления. Въз основа на докладвани наблюдения типичното НЛО е с кръгла форма, обикновено се описва като сферично или топчесто, бяло или сребристо на цвят, често полупрозрачно.

НЛО също варира по размер от 1 до 4 метра и обикновено пътува във въздуха на височина точно под пътнически самолет. Пентагонът също публикува карта на горещи точки, показваща местоположенията на докладвани наблюдения на НЛО, включително Япония и Близкия изток. Подробности за типичните НЛО, базирани на доклади от 1996 до 2023 г., се разкриват в документ, публикуван на новия уебсайт на AARO - специалният клон на Министерството на отбраната на на САЩ за НЛО, създаден миналия юли.

AARO съобщава, че по-голямата част от НЛО (28 процента) са наблюдавани на около 6 000 метра - точно под търговския въздушен трафик. Съобщава се, че около 10 процента са само на 1500 метра - около осем пъти по-високо от Space Needle в Сиатъл и три пъти по-високо от One World Tower в Ню Йорк. По отношение на формата, мнозинството (47 процента) са описани като кръгла сфера, докато един процент са с кръстоподобна форма.

Едно от най-известните и необичайни НЛО досега, забелязано от американския флот през 2004 г., е летящ бял продълговат обект. Други форми на НЛО включват правоъгълник, диск, цилиндър, квадрат и дори многоъгълник, а 19 са отбелязани като имащи "двусмислена" форма. 16 процента са описани като имащи осветление, въпреки че в много случаи това може да се дължи на техните отразяващи свойства. Излъчват късовълнова или средновълнова инфрачервена светлина, която е невидима с просто око, но може да бъде открита от специални детектори.

По отношение на скоростта НЛО преминават в състояние от липса на движение до движение с два пъти скоростта на звука, което е малко над 2400 километра в час. Освен това „не е открит термичен изпускателен газ“, така че пътуващите със значителни скорости може да имат други неизвестни средства за задвижване.

НЛО означава „неидентифициран летящ обект“, така че терминът не описва непременно обект с извънземен произход. На този етап Пентагонът се въздържа напълно от използването на термина "НЛО". Това до голяма степен се дължи на факта, че обикновено се свързва с теории на конспирацията и параноя (като "пътешественик във времето", който твърди, че извънземно нашествие ще се случи следващата година). Вместо това Пентагонът използва UAP - "неидентифициран въздушен феномен" - въпреки че все още не е широко използван.

AARO обяснява: „Министерството на отбраната разглежда неидентифицираните аномални явления (UAP) като източници на аномални откривания в една или повече области (т.е. въздух, море, космос и/или транс-среда). „[Те] все още не могат да бъдат класифицирани като известни субекти и проявяват поведение, което не се разбира лесно от сензори или наблюдатели“. Пентагонът смята НЛО за заплаха за сигурността и ще нареди те да бъдат сваляни, ако са в достатъчно близко пространство и свалянето им не представлява опасност за гражданите.