Перес: Мбапе смени решението си под натиск

Новини
17:00 - 16 Юни 2022
2220
Перес: Мбапе смени решението си под натиск

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес даде пространно интервю пред El Chiringuito в сряда вечер. По предварителна договорка той не трябваше да избягва нито един от въпросите.

Съвсем очаквано основна тема на разговор беше проваления трансфер на Килиан Мбапе. Още в началото Перес беше запитан дали се чувства предаден от френския нападател, който предпочете да остане в ПСЖ и подписа нов договор до 2025-а година.

„Не ме предаде, не. Той не изпълни мечтата си да играе за Реал Мадрид. Това е истината. Миналият август ПСЖ не искаше да го продаде. Чакахме година и продължавахме да говорим едно и също. Преди 15 дни ситуацията се промени заради политически натиск и икономическия фактор“, каза Перес.

„Той направи това, което мислеше за най-лесно. Промени решението си. Няма смисъл отново да повтаряме какво се случи. Под натиск и напрежение промени решението си. Той е много млад… Напрежението влияе на всички ни, но особено на най-младите. Нямаше никаква логика, че президентът на републиката Еманюел Макрон му се обади… Най-вероятно това много му е повлияело“.

Босът на „лос бланкос“ е категоричен, че не иска да привлече този Мбапе. Перес все пак не затвори напълно вратата, че след три години Мбапе може да се озове на „Сантиаго Бернабеу“.

„Мбапе, който исках, е този, който мечтаеше да дойде в Реал Мадрид. Да го привлечем след три години? Не знам… Три години са много време и всичко може да се случи до тогава. Този Мбапе, не е Мбапе. Мислех си, че той има мечта, но понякога мечтите не се реализират поради външни фактори“, каза още Перес по темата.