Перез Хилтън: Султанът на Бруней ще убие ли собствения си син?

През ключалката
08:44 - 10 Април 2019
4561
Перез Хилтън: Султанът на Бруней ще убие ли собствения си син?

Безброй критики заляха известния холивудски клюкар Перез Хилтън, след като преди дни на всеослушание обяви новината, че един от синовете на брунеския султан е гей.

Според мнозина тази деликатна информация директно е застрашила живота на принц Азим — четвъртият претендент за трона в богатата монархия. Както вече е известно, приказно богатият му баща въведе правото на шариата, според което се налагат отречени от модерния свят смъртни присъди като убиване с камъни за някои престъпления, а в ислямския свят за такова прегрешение се смята и сексът между мъже.

На Перез Хилтън определено може да се вярва — той е едно от най-популярните имена в Холивуд, разполагащ с внушителна по обем чувствителна информация за знаменитостите. Работил е като асистент по връзки с медиите за известна гей организация, а след това е натрупал стаж в нощен клуб и като управляващ редактор в гей списание.

След нападките този подобрен модел на Албена Вулева от активните й тв години се оправдава: „Познавате ли закона? Аз го прочетох. Преди да ме атакувате, прочетете какво казва новият закон“, и обяснява, че не е незаконно да си гей в Бруней, но е незаконно да правиш гей секс.

След това Перес заявява, че синът на султана няма да бъде убит само защото е гей. “Процесът по доказването е труден, за да те убият с камъни, трябва да бъдеш осъден, а за да те осъдят, трябва да има четирима свидетели на акта”, обяснява като истински юрист Хилтън. Според него вероятността принцът да бъде екзекутиран от собствения си баща е нула.

Мнозина обаче разкритикуваха Перез зарази голямата му уста. Но холивудският хроникьор си има оправдание. “Познавам принца на Бруней, баща му вероятно знае, че е гей, даже ще направя още крачка напред и ще кажа, че татко му е наясно. Ето защо почувствах нужда, да споделя информацията — защото да знаеш, че синът ти е гей и да приемеш този закон, е гадно.”

Принц Азим е известен със слабостта си към пищните партита, които често сам организира. Негови ВИП гостите са били Майкъл Джексън, Даяна Рос и Скарлет Йохансон. Неслучайно рожденият му ден през 2009 г. беше наречен “парти на годината”. Тогава на купона се появиха Джанет Джексън, Марая Кери, София Лорен, Джоан Колинс и Фей Дънауей.

Преди дни Си ЕН Ен попита дали султанът на Бруней не въведе правото на шариата, за да изчисти образа на фамилията