Перник - още по-кирлив от днес

Чешмите ще текат само от 14 до 22 часа

Общество
08:46 - 20 Декември 2019
1751
Перник - още по-кирлив от днес

По-строг воден режим се въвежда от днес в Перник. Водата ще бъде пускана и спирана по различно време в различните райони на града и на околните селища. В централната градска част и в кварталите "Изток", "Мошино", "Тева" чешмите ще текат от 14 до 22 часа. А заради кризата с водата е обявено бедствено положение. 

Такъв е графикът на водоподаване и за селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица и Витановци, както и за блоковете на кв."Бела вода", за град Батановци и селата Богданов дол, Черна гора, Лесковец и Ярджиловци.

В ниската част на кв. "Църква" вода ще има от 19 до 8 часа, а във високата - от 9 до 19 часа. В кварталите "Могиличе", "Ралица", "Калкас", в махала "Шевърляк" и в района на Профилакториума живителната течност ще се пуска в часовия пояс от 15 до 23 часа.

Според новия график в селата Рударци, Кладница и Драгичево и в екоселището "Делта Хил" вода ще има през деня - от 6 до 21 часа, а през нощта ще се спира. От 8 до 20 часа ще текат чешмите в кв. "Кало" в курортното селище Рударци, а през нощта и там водоподаването ще се преустановява.