Перник помага за лечението на 9-годишно дете с търг с вещи на Стефан Данаилов

Предметите на актьора са дарени от доведения му син Росен Цанков

Култура
13:00 - 26 Юни 2023
1922
Перник помага за лечението на 9-годишно дете с търг с вещи на Стефан Данаилов

Благотворителен търг в помощ на дете от Перник ще се състои тази сряда в сградата на Минната дирекция. За това съобщиха от Областна администрация, с чиято подкрепа се провежда събитието.

Търгът е част от кампания за набирането на средства, необходими за лечението на 9-годишния Никола Ивайлов Ангелов от Перник. Той се организира от семейството на момчето. Предмет на благотворителния търг ще са лични вещи на актьорa Стефан Данаилов. Дарител на предметите е Росен Цанков - оператор и наследник на артиста. Те са изцяло предназначени за набирането на средства за лечение на Никола.

Росен Цанков е доведен син на Стефан Данаилов. Росен е син на съпругата на актьора - Мария от брака й с режисьора Вили Цанков.

На търга ще присъстват известни актьори, ученици на Стефан Данаилов, които също ще дарят лични вещи за благородната кауза. Със своя картина в търга ще се включи и областният управител на област Перник - Людмил Веселинов. Водещи на събитието ще са Елизабет Методиева и Дарин Ангелов.

От края на миналия месец Никола е с диагноза "Остеосаркома феморис декстри". Средствата за лечението на момчето са непосилни за семейството и близките му. Редица добротворци, институции и организации в област Перник вече се обединиха около каузата за набиране на дарения за излекуването на детето.