Перник стана столица на театъра

Млади актьори от страната и чужбина се изявяват във Фестивала „Арлекин“

Култура
15:06 - 06 Юни 2019
2114
Перник стана столица на театъра

Перник се превърна в световна столица на театъра. Над 380 млади актьори от страната и чужбина се изявяват във Фестивала на театралното изкуство „Арлекин“, който се организира за шеста поредна година. Събитието започна на 5 юни и продължава до 7 юни. Тази година в рамките на фестивала ще бъдат изиграни 22 представления, както и два уъркшопа.

На фестивала гостуват състави от Сърбия, а страната ни е представена от деца и младежи от София, Враца, Кнежа, Банкя, Кюстендил, Благоевград, Симитли, Брезник и др., съобщи zapernik.com.

„Децата харесват този фестивал, той няма конкурсен характер, гледат постановките, радват се на постиженията на другите. Съревновават се в хубавия смисъл на думата – да са по-добри, но стават приятели, което е най-ценно за този фестивал“, подчерта Ваня Михова, ръководител на Детско-юношеския театър „Мускетарите” към ОДК. Според нея театърът учи децата на дисциплина и отговорност и покани всички малки и големи почитатели на Мелпомена да се забавляват на представленията.

Фестивалът беше официално открит от зам.-кмета Денислав Захариев, който заедно със секретаря на Общината Радослава Манова пожелаха успех на талантливите момичета и момчета.


Снимка: zapernik.com