Песен на "Тоника" разби кънтри класациите в САЩ (ВИДЕО)

"Здравей, как си приятелю" вече е на прага на 20-та позиция от общо 300 предложения в престижния чарт Country Top 40

Култура
17:00 - 11 Май 2023
14636
Песен на "Тоника" разби кънтри класациите в САЩ (ВИДЕО)

"Здравей, как си, приятелю" на "Тоника" в американски кънтри вариант покорява класациите зад Океана. Парчето се казва Hello My Friend и всъщност е кавър на любимия ни естраден шлагер на Стефан Диомов.

В създаването на хита има и още български следи. Изпълнява се в дует от изгряващата звезда от Нешвил Сара Харълсън и колегата й Барни Есвил, който се оказа певецът Нейко Генчев, родом от Бургас.

Непрежалимата Ваня Костова изпълнява оригинала в началото на 90-те

Песента вече е на прага на 20-та позиция от общо 300 предложения в престижния чарт Country Top 40. Харълсън пее партитурата на покойната Ваня Костова от оригинала. Генчев изпълнява мъжката линия. За превода от него авторът Диомов казва, че е перфектен. Новият аранжимент е записан от студийни музиканти от Нешвил, която е столицата на кънтрито в САЩ.

“Приятно съм изненадан. През 1994 г. дори не очаквах, че ще стане хит в България, камо ли пък да влезе в световна класация след 30 години. Просто събирането на двете “Тоники” и “Домино” ме провокира да напиша песен за приятелството, а текстът на поета Пейо Пантелеев идеално пасна”, казва маестрото от Бургас за хита.