Песков: Москва няма да прекъсва връзките си със Запада

САЩ
14:08 - 17 Юли 2023
1469
Песков: Москва няма да прекъсва връзките си със Запада

Москва не намира основание да прекъсне дипломатическите връзки с НАТО и Съединените щати, предава "Ройтерс". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник.

В 3.05 часа тази сутрин два украински дрона са осъществили атака по Кримския мост, съобщиха от Националния антитерористичен комитет на Русия. Съоръжението е повредено в частта му за автомобилно движение, пише ТАСС.

Песков коментира изказването на говорителката на външното министерство Мария Захарова, която, без да предостави доказателства, обвини Украйна, че е извършила нападението на моста с подкрепата на Великобритания и Съединените щати. 

"В най-критичните моменти имаме нужда от канали за диалог", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Ние много добре знаем колко е дълбока координацията между режима в Киев, Вашингтон, редица европейски столици и НАТО", каза Песков.

"Много добре знаем колко много информация идва от НАТО и Вашингтон в Киев на постоянна основа. Затова ние нямаме илюзии тук."

Според Песков, прекратяването на дипломатическите отношения със запада не е коректно решение, поради необходимоста каналите за диалог да останат отворени.