Песков отказа да коментира сумите по договорите с „Вагнер“

Русия
17:42 - 03 Юли 2023
2210
Песков отказа да коментира сумите по договорите с „Вагнер“

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира твърденията, че частната военна компания “Вагнер” и компанията “Конкорд” са получили от руската държава общо около 1,9 трилиона рубли по различни договори, предаде ТАСС.

Такава информация бе разпространена от телевизионния водещ Дмитрий Кисельов в предаването "Новините на седмицата" по телевизия "Россия 1".

“Оставям това без коментар. Този въпрос вероятно трябва да бъде отправен към Кисельов, към авторите на предаването", каза Песков в отговор на молба за коментар на информацията.

Песков се въздържа от коментар по въпроса с финансирането на "Вагнер". "Оставям го без коментар", заяви говорителят.

ТАСС припомня, че по-рано руският президент Владимир Путин засегна темата за финансирането на "Вагнер" от държавата. По думите на руския лидер само в периода от май 2022 г. до май 2023 г. за заплати и стимулиращи плащания за наемниците на Евгений Пригожин са отделени над 86 милиарда рубли.

Песков коментира съобщенията за подготвяно покушение срещу поставения от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов. "Аксьонов е истински боец и това, разбира се, не може да го уплаши. Пожелаваме му сила на духа и твърдост".