Песков: Путин е уведомен за отстъплението на руските войски

Той отказа да коментира масираната ракетна атака на руските въоръжени сили по Харковската ТЕЦ

Украйна
13:41 - 13 Септември 2022
3793
Песков: Путин е уведомен за отстъплението на руските войски

Военното командване на Русия е информирало президента Владимир Путин за "прегрупирането" на руските войски (термин, с който в Русия се обозначава отстъплението на руската армия) на фона на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Това заяви прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Той увери, че военното командване докладва на президента на Русия за всички действия, които се извършват в рамките на пълномащабното нахлуване в Украйна.

"Путин е в постоянен контакт с министъра на отбраната и с всички военни ръководители. Не може и да бъде другояче по време на "специалната военна операция", добави говорителят на Путин.

"Цялата информация за фактите по ракетните удари, както и резултатите от тези удари се предоставят от колегата ми Конашенков на брифингите. Оценки за текущата ситуация дава и Министерството на отбраната или самият главнокомандващ", добави Песков в разговор с репортери.

Дмитрий Песков отказа да коментира и масираната ракетна атака на руските въоръжени сили по Харковската ТЕЦ, в резултат на която някои региони на Украйна останаха без електричество и газ.