Песков за санкциите по случая "Навални": Недопустима намеса във вътрешните работи

Новини
18:23 - 03 Март 2021
1122
Песков за санкциите по случая "Навални": Недопустима намеса във вътрешните работи

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи новите американски и европейски санкции заради действията на Москва по случая "Алексей Навални" като недопустима намеса във вътрешните работи на Русия, предаде БНР.

Дмитрий Песков заяви, че новите санкции дублират някои ограничения, установени от руските закони. Той обясни, че санкциите засягат ръководители на руски силови ведомства, които и без това нямат право да откриват банкови сметки и да притежават имущество в чужбина.

Песков нарече поведението на американската страна възмутително и добави:

„Ако американските колеги имат някакви конкретни доказателства, то вероятно в интерес на разкриването на истината е да споделят тези доказателства с нас. Ако те заедно с европейските колеги съзнателно укриват доказателства, то значи или съзнателно скриват истинската причина на цялата берлинска история, или съзнателно създават пречки по пътя към установяването на истината“. 

По-рано говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че Русия ще реагира на новите санкции, ръководена от принципа на взаимност, но не задължително симетрично.