Пестелива Аржентина на 1/4-финал на Копата, Колумбия също помогна

Парагвай остана трети, след като се нуждаеше от равенство срещу колумбийците

Спорт
10:15 - 24 Юни 2019
1667
Пестелива Аржентина на 1/4-финал на Копата, Колумбия също помогна

Аржентина изстрада класирането си на четвъртфиналите на тазгодишното издание на Копа Америка 2019, след като се нуждаеше от задължителен успех над Катар в последния си мач от група В и го постигна, печелейки с 2:0. Условието Меси и компания да финишират на второто място бе, че Колумбия трябваше да играе „феърплей” и да не позволи на Парагвай да победи.

По този начин "гаучосите" отидоха на Венецуела на четвъртфиналите, след като венецуелците завършиха на второ място в група А на турнира.

Гаучосите на Лионел Скалони реализираха ранен гол чрез Лаутаро Мартинес в четвъртата минута, а второ попадение, дело на Серхио Агуеро в 82-та сложи точка на спора с емирството от Близкия Изток.

В същото време Колумбия завърши с пълен актив група В, надделявайки с минималното 1:0 над Парагвай в последния мач за двата тима. Единственият гол за „лос кафетерос” дойде в 31-ата минута, когато Густаво Куеяр се разписа на „Арена Фонте Нова” в Салвадор.

Парагвайците към този момент се явяват вторият най-добър трети тим, като от трите групи две селекции ще допълнят четвъртфиналистите.