Пет нови случая на COVID-19 в Сърбия

Над 100 са вече заразените в Словения

Новини
09:20 - 13 Март 2020
3426
Пет нови случая на COVID-19 в Сърбия

Словения и Сърбия приключиха отчетите за вчерашните дни с увеличение на случаите на коронавирус на териториите на страните си. Словенското Министерство на здравеопазването потвърди общо 96 случая на коронавирусна инфекция. Броят на заразените почти се е удвоил през последните два дни, което накара словенското правителство да обяви епидемия от COVID-19.

В Министерството на здравеопазването се проведе среща с всички директори на болници и беше взето решение за преместване на заразени пациенти в регионални медицински центрове, за да се намали натиска върху Университетските клинични центрове в Любляна и като цяло в Словения.

По данни на Националния институт за обществено здраве, досега общо 3 558 души са били тествани за коронавирус, а 3,4% са с положителни проби.

В Сърбия също са регистрирани пет нови случая на коронавирусна инфекция, като общият им брой вече е 24, сочат последните данни на сръбското Министерство на здравеопазването.

Според сръбския министър на здравеопазването Златибор Лончар, от 25 тествани случая, пет са положителни.

Според Лончар, всички са в добро състояние, четирима са в домашна изолация, а един пациент ще бъде оставен за по-нататъшно лечение.