Пет трупа в Деня без жертви на пътя

Общество
18:52 - 27 Септември 2019
1924
Пет трупа в Деня без жертви на пътя

Петима души бяха убити и 25 ранени при 21 тежки катастрофи на 26 септември, четвъртък. На тази дата страната ни се включи за четвърти път в инициативата Европейския ден без загинали на пътя.

Тогава обаче за пореден път доказахме, че пътищата в България са сред най-опасните на Стария континент. Първата кървава катастрофа с двама загинали мъже стана рано сутринта в четвъртък при челен сблъсък край ловешкото село Микре – един от най-черните участъци от пътя София-Варна.

Към 19,30 ч. на друга “отсечка на смъртта” – пътят Ботевград-Мездра, 39-годишен дрогиран шофьор със сеат „Ибиса” опитал да изпревари колона от коли и камиони. Последвал удар в идваща насреща мазда, чийто 25-годишен водач загинал на място.

Общо седем души, сред които 3 деца и бременна жена, били откарани в болницата в Мездра. Сред ранените е и шофьорът на сеата, чиято проба за наркотици показала, че е надрусан с амфетамин.

Малко преди полунощ в четвъртък пък на пътя край Созопол няколко автомобила поред прегазили пешеходец, който крачел по средата на пътя. По същото време друг пешеходец загинал при нелеп инцидент на кръстовище в Панагюрище. Мъжът участвал в улична свада, повикал сина си на помощ и бил прегазен от автомобила, с който пристигнал младежът.