Петъчно в Lupa.bg: Пазарът пустее, народът нехае (СНИМКИ)

Новини
16:30 - 08 Януари 2021
4761
Петъчно в Lupa.bg: Пазарът пустее, народът нехае (СНИМКИ)

Учудващо за мнозина, но в петък, който се води за пазарски ден, Женският пазар в София остана пустеещ, видя репортер на Lupa.bg. Празни сергии и малко хора - това е констатацията в последния работен и дъждовен ден за седмицата.

Друго, което прави впечатление, е неглижирането на противоепидемичните мерки - почти никой от продавачите не носи маски и ръкавици, а често срещана гледка е на едно място да са събрани 3-4 души, които сладко си бъбрят и отпиват поредна глътка от виното за сгряване.

Не е по-различно и положението при хората, които са решили да си закупят стока от известния столичен пазар. Безцелно шляещи се и опипващи различните плодове и зелечнуци, масово нямат маски или са ги свалили каубойски - под брадичката, спазвайки "модата".

Оказа се, че най-предлаганата стока все още са мандарини, банани, портокали и праз, но се намират на прилични цени пресни салатки, лук и репички. Краставиците са доста под цената на кварталните магазинчета и големите супермаркети - около 1.50-2.00 лева за килограм.

Доста търсено е гроздето, но се оказа, че е дефицит - нито на една сергия на Женския пазар не се предлагаше този сладък плод.

Снимки: Lupa.bg