Петър Антонов чете стихове на Добромир Банев в Берлин

Българите в германската столица чакат с голям интерес представянето на книгата на поета "Обичай ме бавно"

Култура
15:07 - 05 Октомври 2020
10913
Петър Антонов чете стихове на Добромир Банев в Берлин

Актьорът Петър Антонов ще чете стихове на популярния и обичан поет Добромир Банев от най-новата му книга "Обичай ме бавно" пред българската общност в Берлин. Събитието ще се проведе във вторник вечерта в Българския културен институт в германската столица. То е част от инициативата "Известни актьори четат съвременни български автори". 

Lupa.bg научи, че стотици наши сънародници в Германия чакат с нетърпение още от март гостуването на Добромир Банев и Петър Антонов, но заради извънредната обстановка в цяла Европа то бе отложено за сега. 

Добромир Банев е един от най-обичаните български поети

Поради малкия капацитет на пространството местата са ограничени и вероятно много почитатели на поета няма да може да влязат, но пък с малко търпение всички, които желаят ще може да си закупят стихосбирката на място, да получат автограф и да се снимат с автора на книгите "Обичай ме бавно", "Любов до синьо", "Аз съм в другото такси".

Актьорът Петър Антонов ще чете стихове на Добромир Банев от новата му книга "Обичай ме бавно"

Самият поет също ще се включи в литературното четене. „Обичай ме бавно“ събира на едно място най-емблематичните стихотворения на Добромир Банев, както и някои съвсем нови. Те са историята на любовта, която всеки трябва да прочете. Защото именно тази история ни прави хора.

Изящното издание е илюстрирано с прекрасни фотографии на Ивелина Чолакова.

Освен че са приятели от над 30 години Петър Антонов и Добромир Банев многократно са си партнирали на творческия терен. През 2007 г. излиза песента "Руж" на Йоана и Петър Антонов. Поетът е автор на текста и продуцент на песента, която 15 седмици се задържа под номер 1 в музикалните чартове. 

Писателят има участие и за създаването на поетичния спектакъл на Нона Йотова и Петър Антонов „Абсурдни времена“, който е по едноименната книга, написана съвместно от Добромир Банев и Маргарита Петкова. Артистичният тандем разкрива пред зрителя своята камерна версия на най-великото чувство, за да си припомним защо то винаги превръща времената в абсурд.